طراحان سایت، همواره به دنبال بهبود سرعت سایت خود هستند. گوگل نیز برای رتبهبندی سایتها، به پرسرعتترینها رتبه بهتری میدهد. به نظر شما چرا سرعت وبسایت تا این حد اهمیت دارد؟ اگر به دنبال طراحی سایت هستید و دوست دارید رشد و پیشرفت را در کار خود مشاهده کنید، با ما همراه باشید. در این مطلب میخواهیم راجع به سرعت سایت و اهمیت آن صحبت کنیم. همچنین در انتها به شرح راههای افزایش سرعت وبسایت خواهیم پرداخت.
سریع باشید تا برنده شوید!
افزایش سرعت، یکی از روشهای پیشرفت سایت تلقی میشود. به صورت کلی، بهبود سرعت سایت شما مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:
1- بهبود تجربه کاربری: کاربران سایتهای سریع را دوست دارند. چرا که با استفاده از آنها میتوانند اطلاعات مورد نظر خود را زودتر دریافت کنند.
2- تاثیر مثبت بر سئو: یکی از روشهای ساده برای بهبود سئوی سایت، بهبود سرعت است. سایتهای سریع، رضایت گوگل را جلب خواهند کرد.
3- فروش بیشتر: اگر فروشگاه آنلاین دارید با داشتن سایتی سریع، میتوانید بازدیدکنندگان را راحتتر به مشتری تبدیل کنید.
4- افزایش دسترسی به سایت با موبایل: امروزه بیشتر کاربران از تلفن همراه برای دسترسی به وبسایتها استفاده میکنند. هرچقدر سایت شما سریعتر باشد، سرعت بارگیری آن در دستگاههای مختلف از جمله گوشی هوشمند بیشتر میشود.
5- کاهش هزینههای سرور و پهنای باند: سایتی که بهینهسازی شده است و سریعتر بالا میآید، استفاده بهینهای از هاست خواهد داشت. این امر به کاهش هزینهها کمک خواهد کرد.
ابزارهای سنجش سرعت وبسایت
ممکن است با این سوال مواجه شده باشید که چگونه میتوان سرعت بارگیری سایت را سنجید؟ این امر با استفاده از ابزارهایی امکانپذیر است:
ابزارهای فوق، فرصتی پیش رویتان قرار میدهد که سرعت وبسایت خود را بسنجید و اگر متوجه ضعف یا ایرادی شدید، آن را برطرف نمایید، توجه نمایید که در صورت نیاز به دریافت مشاوره و یا پشتیبانی فنی ماهانه برای وبسایت خود میتوانید با ما تیم فریا در ارتباط باشید .
راه های بهبود سرعت سایت
به مهمترین سوال این مطلب میرسیم: چگونه سرعت وبسایت را افزایش دهیم؟
بهینهسازی تصاویر: حجم بالای تصاویر میتواند منجر به کند شدن سایت شما شود. بنابراین تا جایی که ممکن است تصاویر را کمحجم کنید. همچنین استفاده از فرمت WebP برای بهینهسازی تصاویر توصیه میشود.
استفاده از CDN: با استفاده از شبکه تحویل محتوا، اطلاعات از نزدیکترین سرور به کاربران ارسال خواهد شد و این امر باعث عملکرد سریع سایت میشود.
حذف ریدایرکتهای غیر ضروری: اگر انتقال از یک صفحه به صفحه دیگر، به دفعات تکرار شود، سرعت وبسایت را کاهش میدهد. بنابراین از انتقال (ریدایرکت)های غیر ضروری اجتناب کنید.
محدود کردن تعداد درخواستهای HTTP: همه فایلهای سایت شما نیاز به HTTP دارند. این موضوع منجر به کند شدن سرعت سایت میشود. بنابراین تا جایی که میتوانید تعداد درخواستها را کاهش دهید.
بررسی کیفیت هاست: اگر مشکلات داخلی را برطرف کردید، اما هنوز هم با مشکلات سرعت پایین سایت مواجه هستید، هاست یا میزبان سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید.
استفاده از قالبهای سبک: برخی از قالبهای وردپرس، سنگین هستند و حجم زیادی دارند. سعی کنید از این قالبها استفاده نکنید.
عدم استفاده از افزونههای زیاد: قبول داریم که افزونههای وردپرس، کاربردی هستند و به پیشرفت سایت کمک میکنند. اما توجه داشته باشید که نباید در استفاده از افزونهها زیادهروی کنید؛ چرا که این امر باعث کاهش سرعت سایت شما میشود.
فعالسازی کش مرورگر: با استفاده از این امکان، بسیاری از اطلاعات در کش مرورگر کاربر ذخیره میشوند و با بازدید مجدد از سایت، نیاز به بارگیری مجدد آنها نیست. قطعا این امر به بهبود سرعت سایت کمک خواهد کرد.
کلام و نکته پایانی
سرعت سایت یکی از عوامل کلیدی در موفقیت است،در نظر داشته باشید اگر توانایی بررسی و اصلاح ساحتار سایت خود را ندارید حتمی با مشاوران و متخصصان ما در تیم فریا جهت دریافت خدمات افزایش سرعت وبسایت در ارتباط باشد، آگاه باشید هر چقدر سایت شما سریعتر بارگذاری شود، تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان ایجاد خواهد شد و همچنین رتبه بهتری در موتورهای جستجو مانند گوگل کسب خواهید کرد. با بهینهسازی تصاویر، استفاده از CDN، حذف ریدایرکتهای غیرضروری و محدود کردن درخواستهای HTTP، میتوانید سرعت وبسایت خود را بهبود دهید. علاوه بر این، انتخاب هاست مناسب، استفاده از قالبهای سبک و مدیریت صحیح افزونهها به شما کمک میکند تا از مشکلات سرعت پایین جلوگیری کنید.
سوالات متداول
1- چرا سرعت سایت اهمیت دارد؟
سرعت سایت تاثیر مستقیم بر تجربه کاربری، سئو و حتی فروش سایتهای فروشگاهی دارد. سایتی که سریعتر بارگذاری میشود، احتمال بالاتری برای تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان خواهد داشت.
2- چگونه میتوان سرعت سایت را اندازهگیری کرد؟
با استفاده از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights، GTMetrix، Pingdom و WebPageTest میتوانید سرعت سایت خود را بسنجید و نقاط ضعف را شناسایی کنید.
3- چگونه سرعت سایت خود را بیشتر کنیم؟
برای بهبود سرعت سایت، پیشنهاد میشود که تصاویر را فشردهسازی کرده، از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید، ریدایرکتهای غیرضروری را حذف کرده و تعداد درخواستهای HTTP را کاهش دهید. همچنین، فعالسازی کش مرورگر و انتخاب هاست مناسب و قالبهای سبک از دیگر راهکارهای مؤثر به شمار میرود.