امروزه بیش از پیش شاهد معرفی رمزارزهای جدید هستیم که نشان از میزان محبوبیت این پدیده در عرصه جهانی و تکنولوژی است. هماکنون بیش از ۱۰۰۰۰ رمزارز در بازارهای ارز دیجیتال وجود دارند که هر کدام بهنوعی پاسخگوی نیازهای کاربران مختلف هستند. اغلب این پروژهها برای کاربران به صورت دقیق آشنا نیستند، از این رو با توجه به نیاز کاربران، در این صفحه قصد داریم اطلاعات کافی در مورد انواع رمزارزها را گردآوری کنیم تا دسترسی به آنها بهراحتی انجام بگیرد. بدین منظور تنها کافی است تا نام رمزارز مورد نظر را جستوجو کرده و با ورود به صفحه مخصوص به آن، به اطلاعات کامل دسترسی پیدا کنید. این اطلاعات شامل قیمت رمزارز همراه با معادل تومانی آن، درصد تغییرات روزانه، نمودار هفت روزه، نمودار عقربهای هر رمزارز و حجم معاملات روزانه بازار میشوند. با توجه به این که لیست رمزارزها بر اساس حجم معاملات قرار میگیرند، بنابراین طبیعی است که بیتکوین به عنوان پرچمدار این حوزه در صدر لیست حضور داشته باشد. مطابق دادههای موجود در بازار، بیشترین ارزش بازار متعلق به بیتکوین و بیشترین معاملات روزانه در بازار متعلق به تتر است. فهرست کامل ارائهشده در این صفحه، شامل نرخ آنیِ هر یک از ارزهای دیجیتال از اولین تا جدیدترین آنهاست.
بیتکوین (BTC)
از زمان ورود بیتکوین در سال ۲۰۰۹ به بازار، قیمت این ارز دیجیتال دستخوش تغییرات بالا و پایین زیادی تا به امروز بوده است. به طوری که از قیمتی در حد صفر دلار شروع شد و در حال معرفی خود به جامعه اقتصادی بود. روند صعودی قیمت بیتکوین در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بهترتیب به صورت ۱۰، ۱۰۰ و ۱۲۰۰ بود که تا اوایل سال ۲۰۱۷ هم ثبات خود را حفظ کرد؛ ولی از میانه سال ۲۰۱۷ قیمت آن اوج گرفت و تا ۱۷۵۰۰ دلار نیز پیش رفت. با این حال، سال بعد ریزش زیادی داشت و تا مرز ۳۰۰۰ دلار پایین آمد. در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ قیمت بیتکوین در بازه ۵۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰ دلار نوسان کرد. شروع انقلاب بازار ارزهای دیجیتال با فرا رسیدن سال ۲۰۲۱ آغاز شد که تا قیمت شگفتانگیز ۶۳۰۰۰ دلار (آوریل) رسید. این صعود خیرهکننده باعث رشد کل ارزهای دیجیتال شد، ولی بعد از آن بازار دوباره روند نزولی گرفت و قیمت بیتکوین تا ۳۱۰۰۰ دلار در ماه جولای هم پایین آمد. سپس بیتکوین دوباره روند صعودی خود را پیش گرفت تا جایی که سقف قیمت قبلی خود را شکست و به قیمت افسانهای ۶۷۰۰۰ دلار در ماه نوامبر رسید. با این حال بعد از این تاریخ، بیتکوین دچار روند کاهشی شدیدی شد تا جایی که الان در پایینترین قیمت خود یعنی ۱۹۰۰۰ دلار در ماه اکتبر ۲۰۲۲ قرار دارد.
اتریوم (ETH)
اتر (ETH) بر اساس ارزش بازار، دومین ارز دیجیتال بزرگ بعد از بیتکوین است، بنابراین اتریوم یکی از بزرگترین ارزهای رمزنگاریشده بعد از بیتکوین بهحساب میآید. قیمت این ارز دیجیتال هم نوسانات بسیاری را پشت سر گذاشته است، از ۳ دلار در آغاز (۲۰۱۴) تا ۱۰ دلار در سال ۲۰۱۷ که در این سال به مرز ۸۰۰ دلار نیز رسید. در سال ۲۰۱۸ این روند صعودی ادامه پیدا کرد تا رکورد ۱۳۵۹ دلار در ماه ژوئن نیز برای آن ثبت شد. ولی بعد از این تاریخ، قیمت اتریوم وارد روند نزولی شد و در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز تغییرات زیادی نداشت. با ورود به سال ۲۰۲۱ و به دنبال رشد شگفتانگیز بیتکوین، قیمت اتریوم نیز افزایش پیدا کرد تا رکورد تاریخی ۴۶۰۰ دلار در ماه نوامبر را بهدست آورد. پس از این تاریخ و تحت تأثیر کاهش قیمت بیتکوین در بازار ارزهای دیجیتال، قیمت اتریوم دوباره افت کرد و تا ۱۰۰۰ دلار هم در ژوئن سال ۲۰۲۲ پایین آمد.
تتر (USDT)
یکی از پایدارترین رمزارزهای شناختهشده در بین کاربران حوزه ارز دیجیتال، تتر (Tether) است. علیرغم این که قیمت تتر همیشه ثابت نبوده و نوسان هم میکند، ولی اغلب در حوالی قیمت ۱ دلار خرید و فروش میشود. رمزارز تتر بهنوعی یک پل بین ارز فیات (ارزهای سنتی مانند، دلار و غیره) و ارزهای دیجیتال بهحساب میآید.
ریپل (XRP)
ارز دیجیتال XRP نیز مانند بقیه رمزارزها در دو سال اول قیمت چندان بالایی نداشت و با قیمت کمتر از ۱ دلار معامله میشد. اوج قیمت این ارز دیجیتال مربوط به ژانویه سال ۲۰۱۸ میشود که به ۲/۷ دلار رسید. روند کاهشی قیمت XRP تا ۰/۱۵۲ دلار در ماه مارس سال ۲۰۲۰ همچنان ادامه داشت. با فرا رسیدن سال ۲۰۲۱ و تکان خوردن بازار ارزهای دیجیتال به تبعیت از بیتکوین، قیمت XRP نیز افزایش یافت و در آوریل ۲۰۲۱ به ۱/۸۴ دلار هم رسید که البته به رکورد تاریخی قیمتش در سال ۲۰۱۸ نرسید.
بایننس کوین (BNB)
بایننس کوین به توکنهای مبتنی بر بلاکچین اتریوم گفته میشود که برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ به منظور جذب سرمایه برای توسعه صرافی بایننس عرضه شدند. ساخت این رمزارز اختصاصی برای صرافی بزرگ بایننس، باعث بهبود جایگاه این صرافی شده است. بایننس برای بالا بردن قیمت کوین خود در کارمزدهای معاملاتی، تخفیف اعمال میکرد. در دوران طلایی بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۸، قیمت BNB توانست رکورد زده و تا مرز ۲۰ دلار بالا برود. علیرغم سقوط کلی بازار در سال ۲۰۱۹ برای بسیاری از ارزهای دیجیتال، بایننس کوین توانست رکورد قیمتی جدیدی تا مرز ۳۸ دلار بزند. البته بایننس توانسته بود در مسیر تبلیغ توکن خود موفق عمل کند و از طرف دیگر هم بنیاد قوی BNB باعث رشد قیمت شد. با توجه به افزایش چشمگیر تعداد کاربران بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰، معاملات بایننس کوین نیز افزایش پیدا کرد. قیمت BNB در میانه ماه مارس ۲۰۲۰ به زیر ۱۰ دلار کاهش یافت و مدتی با همین روند نزولی به کار خود ادامه داد. رویداد اصلی برای BNB در سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاد که بایننس کوین با جهشهای بسیار بزرگی مواجه شد. تا اواخر ژانویه ۲۰۲۱، قیمت BNB به ۴۰ دلار رسید، ولی از پایان ماه جهشهایی برای آن رخ داد. قیمت بایننس کوین در کمتر از چند روز به ۳۰۰ دلار و در نیمه آوریل۲۰۲۱ به ۶۰۰ دلار رسید که باز هم توقف نکرد و در اوایل ماه می به ۶۷۵ دلار رسید. لطفاً توجه داشته باشید که اطلاعات ارائهشده در این صفحه صرفاً به منظور تسهیل عملکرد کاربران تهیه شده است، بنابراین سایت فریا هیچگونه مسئولیتی در قبال تصمیمگیری کاربران درباره چگونگی استفاده از این اطلاعات و ابزارها را نخواهد داشت.