یکی از مشکلات رایج طراحان سایت، عدم اجازه وردپرس برای آپلود فایلهای حجیم است. در واقع وردپرس دارای یک محدودیت آپلود مشخص است که میتواند باعث مشکلات زیادی شود و مانعی در مسیر رشد سایت شما باشد. با اینحال این مشکل حلشدنی است. ما در این مقاله میخواهیم شما را با 5 روش کاربردی برای افزایش حجم آپلود در وردپرس آشنا کنیم. با استفاده از این روشها میتوانید هر فایلی که دوست دارید را بدون محدودیت حجم در وردپرس آپلود نمایید.
دلایل اهمیت بالا بردن ظرفیت بارگذاری در وردپرس
بسیاری از مطالب کاربردی و باکیفیت حجم بالایی دارند. با این حال به دلیل محدودیت آپلود وردپرس، نمیتوان از آنها استفاده کرد. برای مثال ممکن است شما بخواهید از کلیپهای کاربردی با حجم زیاد، تصاویر باکیفیت یا قالبها و افزونههای سنگین برای سایت خود استفاده کنید.
به همین دلیل، یادگیری راهکارهایی موثر برای افزایش حجم آپلود در وردپرس اهمیت دارد.
توجه داشته باشید افزایش حجم آپلود به معنی امکان بارگذاری عکس های با حجم بالاتر و سرعت بالاتر در سایت نبوده و همواره برای بهبود سرعت سایت باید بکوشید . در ضمن یاداور میشود در صورتی که امکان این فرایند ها برای شما محیا نبوده و یا آگاهی کافی نسبت به موارد را ندارید میتوانید از حدمات پشتیبانی فنی مجموعه فریا استفاده نمایید.
آگاهی از حجم مجاز آپلود در وردپرس
برای اینکه از میزان حجم مجاز برای آپلود در وردپرس مطلع شوید، به مسیر پیشخوان > رسانه > افزودن مراجعه کنید. در این بخش، میتوانید حداکثر حجم مجاز برای آپلود را ببینید. در اینجا باید تخمین بزنید که حجم نشانداده شده با مقداری که نیاز دارید مطابقت دارد یا خیر. اگر حجم بیشتری نیاز دارید، باید نسبت به افزایش حجم آپلود در وردپرس اقدام کنید. چطور؟ تا انتها همراه ما باشید.
راهکار اول: ارتباط با پشتیبانی هاستینگ
اولین و سادهترین راهی که باید امتحان کنید، تماس با پشتیبان هاستینگ است. بیشتر شرکتهای هاستینگ میتوانند در کوتاهترین زمان حجم آپلود را برای شما بیشتر کنند. پشتیبان، این افزایش حجم آپلود در وردپرس را در کوتاهترین زمان محقق میکند و تنها کاری که شما باید انجام دهید تماس با پشتیبان است. در این روش نیازی به تغییر تنظیمات سایت ندارید.
راهکار دوم: افزایش حجم آپلود در وردپرس از طریق ویرایش فایل php.ini
برای اینکه بتوانید این راهکار را به نحو احسن پیاده کنید، باید مراحل زیر را دنبال نمایید:
1- پیدا کردن فایل php.ini: اگر در کارهای خود از سرورهای مجازی استفاده میکنید به قسمت مدیریت فایل (File Manager) در هاست بروید. شما باید فایل منیجر را در سی پنل باز کنید. معمولا میتوانید این فایل را در فولدر اصلی سرور مشاهده کنید، اما ممکن است با توجه به تنظیمات جایگاه فایل منیجر نیز متفاوت باشد. اگر باز هم این فایل را پیدا نکردید، احتمالا ابتدا باید آن را ایجاد کنید.
2- باز کردن و ویرایش فایل php.ini: با استفاده از یک ویرایشگر متنی فایل php.ini را اجرا کنید. به جست و جوی بخشهایی با نامهای upload_max_filesize و post_max_size بپردازید.
3- تعیین مقادیر تازه برای حداکثر حجم آپلود: با قرار دادن خطوط زیر در فایل (مثلا حجم حداکثری 100 مگابایت) میتوانید شاهد افزایش حداکثر حجم مجاز برای آپلود در وردپرس باشید.
upload_max_filesize = 100M
post_max_size = 100M
با این تغییرات مدت زمانی که اسکریپت قابلیت اجرا دارد را نیز در اختیار خواهید داشت.
4- ذخیره تغییرات: در انتها حتما فایل را سیو کنید. برای اینکه مطمئن شوید تغییرات اعمال شده است، وب سرور را دوباره راهاندازی نمایید.
اگر هاست فاقد php.ini چکار کنیم؟
اگر نمیتوانید به فایل php.ini دسترسی داشته باشید، نیازی به نگرانی نیست. تنها کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
- به قسمت public_html مراجعه کنید.
- پوشه افزونه را در مسیر wp-content/plugins بارگذاری کنید.
- در این فولدر یک پوشه جدید به اسم php.ini ایجاد کنید و کدهای فوق را در آن بگذارید.
- فایل را ذخیره و سرور را ریاستارت کنید تا شاهد اعمال تغییرات باشید.
شما با این روش میتوانید بدون نصب و استفاده از افزونههای اضافی، حجم مجاز آپلود را به هر میزان که دوست دارید تغییر دهید.
راهکار سوم: اضافه کردن کد به فایل functions.php برای افزایش حجم آپلود در وردپرس
1- دسترسی به فایل functions.php:
- به قسمت File Manager (مدیریت فایل) بروید.
- فایل منیجر در سی پنل را باز کنید.
- به مسیر /public_html/wp-content/themes/ بروید و به پوشه قالب فعلی سایت خود دسترسی پیدا کنید.
- وارد پوشه wp-content شوید.
2- ویرایش فایل functions.php:
فایل functions.php را باز کنید و قطعه کد زیر را در انتهای فایل اضافه کنید:
@ini_set( 'upload_max_size' , '100M' );
@ini_set( 'post_max_size', '100M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );
این کدها به وردپرس دستور میدهند که حجم آپلود پوشهها و حداکثر زمان مجاز برای بارگذاری آنها افزایش یابد. اگر هنوز هم حجم بیشتری نیاز دارید، کافیست مقادیر 100M و 300 را تغییر دهید.
3- ذخیره تغییرات:
در پایان فراموش نکنید که ذخیرهسازی فایل را انجام دهید. حالا مشاهده میکنید که حداکثر حجم آپلود فایل در وردپرس شما افزایش یافته است.
تنها نکتهای که باید بدان توجه داشته باشید این است که امکان از بین رفتن این تغییرات با آپدیت یا عوض کردن قالب وردپرس، وجود دارد. با وجود این مسئله شما از طریق این راهکار میتوانید در سریعترین زمان و بدون نیاز به افزونه خاص افزایش حجم آپلود در وردپرس را به راحتی انجام دهید.
راهکار چهارم: افزایش حجم آپلود از طریق فایل .htaccess
1- دسترسی به فایل .htaccess:
به بخش File Manager هاست وارد شوید. سپس به پوشه public_html بروید و دنبال فایل .htaccess بگردید. امکان دارد این فایل هاید یا پنهان باشد، بنابراین اگر نتوانستید آن را پیدا کنید، به Settings بروید و گزینه Show Hidden Files (dotfiles) را فعال کنید تا فایلهای مخفی نشان داده شوند.
2- ویرایش فایل .htaccess:
پس از پیدا کردن فایل، روی آن کلیک راست کرده و گزینه ویرایش را انتخاب کنید.
در صفحه بازشده، کدهای زیر را به فایل اضافه کنید:
php_value upload_max_filesize 100M
php_value post_max_size 100M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300
این مقادیر حجم آپلود فایل و حداکثر زمان مجاز برای آپلود را افزایش میدهند. میتوانید میزان این مقادیر را با توجه به نیاز و اهداف خود تغییر دهید.
3- ذخیره تغییرات:
پس از اضافه کردن کدها، از ذخیره تغییرات مطمئن شوید. حالا حداکثر میزان آپلود فایل در وردپرس به میزان جدیدی تنظیم شده است.
با استفاده از این راهکار، میتوانید بدون افزونهای خاص، در کوتاهترین زمان و به راحتی افزایش حجم آپلود در وردپرس را انجام دهید. البته گاهی ممکن است هاست شما اجازه ایجاد تغییرات در فایل .htaccess را ندهد. اگر با این مسئله مواجه شدهاید باید روشهای دیگر را امتحان کنید.
راهکار پنجم: استفاده از افزونههای وردپرس برای افزایش حجم آپلود
در صورتی که با ادیت فایلها کنار نیامدهاید، بهتر است از برخی افزونههای وردپرس که مخصوص افزایش حجم آپلود در وردپرس هستند بهره بگیرید.
اگر با ویرایش فایلها راحت نیستید، میتوانید از افزونههای وردپرس برای افزایش حجم آپلود استفاده کنید.
Increase Maximum Upload File Size جزو یکی از افزونههای محبوب برای این کار، محسوب میشود.
بیایید نگاهی به مراحل نصب و آموزش استفاده از این افزونه بیندازیم:
- بعد از ورود به پیشخوان وردپرس، به بخش افزونهها > افزودن بروید.
- افزونه Increase Maximum Upload File Size را جستجو و سپس نصب کنید.
- بعد از نصب افزونه، آن را فعال نمایید.
- به قسمت رسانه > Increase Upload Limit بروید.
- حجم آپلودی که نیاز دارید را از منو انتخاب کنید و تغییرات را ذخیره نمایید.
این افزونه با رابط کاربری ساده خود به شما امکان افزایش حجم آپلود در وردپرس را میدهد. اگرچه با استفاده از افزونه Increase Maximum Upload File Size دیگر نیازی به تغییر در کدهای سرور نیست، اما ممکن است هاستینگ شما حجم را محدود کرده باشد. در اینصورت نمیتوانید از افزونه بهره ببرید.