امروزه همانطور که شاهد گستردگی و تنوع محصولات و وب سایت ها و تکنولوژی های مختلفی در دور و بر خودمان هستیم، دنیای تصاویر هم دستخوش تغییرات زیادی شده است. برای بالا بردن کیفیت تصاویر و کاهش حجم آنها بخاطر افزایش سرعت لود وب سایت ها و صفحات وب از فرمت های زیادی امروزه استفاده می شود. این ویدیو و توضیحات مربوطه جهت آشنایی با انواع فرمت های عکس و تفاوت هر کدام با دیگری تهیه شده است.
طبقه بندی انواع فایل های موجود در دنیای وب
امروزه توجه به اینکه از چه فایلی و با چه فرمتی در کارهای گرافیکی خود استفاده می کنید، از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر فرمت و رزولوشن فایل مورد شما استاندارد و درست نباشد، به نتیجه درستی نخواهید رسید. امروزه فایل های موجود را در دو دسته فایل های رستر Raster و فایل های وکتور Vector طبقه بندی می کنند.
در کل فایل های رستر شامل فایل هایی هستند که از پیکسل ها برای شکل دادن به تصویر مورد نظر استفاده شده است. فرمت های تصویری مانند jpeg، gif، png، bmp و موارد مشابه این در این دسته قرار می گیرند. بنابراین می توان گفت که عکس هایی که در دنیای وب از آنها استفاده می کنیم در این دسته بندی قرار می گیرند.
فایل های وکتور به فایل های pdf، eps گفته می شود. در این فایل ها نسخه اصلی فایل همیشه در دسترس قرار می گیرد تا به راحتی بتوان آن را ویرایش کرد.
معرفی انواع فرمت های عکس
در این بخش می خواهیم انواع فایل های رستر یا فرمت های تصاویری که مورد استفاده قرار می دهیم را به شما معرفی نماییم.
1. فرمت JPG یا JPEG
این فرمت بیشتر از همه فرمت های دیگر در تصاویر استفاده می شود. اکثر تصاویری که در بر روی موبایل خود دارید یا در مقالات وب سایت تان از آنها استفاده می کنید با این فرمت ذخیره شده باشند. در این فرمت با کاهش سایز عکس حجم آن نیز کاهش می یابد.
2. فرمت PNG
این فرمت مخفف عبارت Portable Network Graphics بوده و برای صفحات وب یک فرمت مناسب و کاربردی به شمار می رود. یکی از مزیت های اصلی این فرمت این بوده که دارای پس زمینه شفافی بوده. بنابراین برای طراحی صفحات وب و کارهای گرافیکی کاربرد زیادی دارند. حجم فایل ها در این فرمت بالا بوده و تصاویر از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند.
ویدیوی پیشنهادی: پسوند jpg یا png در تصاویر
3. فرمت GIF
در این بخش از آشنایی با انواع فرمت های عکس لازم است بدانید که این فرمت مخفف کلمه Graphic Interchange Format بوده و برای ساخت تصاویر متحرک و انیمیشنی کاربرد دارد. در تبلیغات بنری اکثرا از این فرمت برای ایجاد تبلیغات متحرک استفاده می شود. یکی از معایب اصلی این فرمت محدود بودن تعداد رنگ ها در آن است. بنابراین جهت استفاده برای تصاویر با کیفیت مناسب نیستند.
4. فرمت BMP
این فرمت که با نام Bitmap هم شناخته می شود برای اولین بار توسط کمپانی مایکروسافت برای ذخیره فایل های گرافیکی در ویندوز طراحی شد. در این فرمت اطلاعات هر پیکسل به همان صورتی که بوده، ذخیره می شود و فایل های آن غیر فشرده هستند.
5. فرمت Tiff
این فرمت مخفف کلمه Tagged Image File Format بوده و تصاویر را به صورت 8 یا 16 بیت برای هر رنگ ذخیره می کند. مزیت اصلی این فرمت در این است که کیفیت تصاویر در آن بالاتر از jpeg بوده و کاربرد اصلی آن هم در صنعت چاپ است.
6. فرمت SVG
این فرمت مخفف Scalable Vector Graphics بوده و در آن اطلاعات هر عکس بصورت توصیف هندسی سیو می شود. در این فرمت قابلیت فشرده سازی هم وجود دارد. بنابراین می تواند تصاویر با کیفیت بالا و حجم بسیار کمتری را نسبت به سایر فرمت ها ارائه دهد.
تصویر پایین به شما اطلاعات کاملی درباره این فرمت ها خواهد داد که در ویدیو هم به آن اشاره شد.
بیشتر بخوانید: سایز مناسب عکس برای صفحات سایت
کلام پایانی
در این ویدیو تلاش ما بر آشنایی با انواع فرمت های عکس بود که آنها را بهتر بشناسید. همچنین کاربردهای این فرمت ها بطور کامل در فایل ویدیوی آموزش داده شده است. می توانید با مشاهده کامل ویدیویی صفر تا صد این فرمت ها و نحوه استفاده از آنها را در صفحات وب بشناسید.
امیدواریم مطالب ارائه شده در این بخش برای شما مفید باشند. تیم طراحی سایت فریا در کنار شماست تا بتوانید از ما برای طراحی سایت مد نظر در سریع ترین زمان و با بهترین کیفیت و قیمت کمک بخواهید.