در دنیای وب با کلمهها و اصطلاحاتی روبرو میشوید که ممکن است با معانی آن آشنایی لازم را نداشته باشید. دروپال (drupal) یکی از این اصطلاحاتی است که به عنوان سیستم انتشار وب و یا نوعی زبان برنامه نویسی شناخته میشود. برنامهای که از آن نه تنها برای مدیریت محتوای وبسایت ها، بلکه برای ایجاد ابزارهای لازم برای مدیریت آن نیز استفاده میشود. معمولاً از آن برای سفارشی سازی فروشگاههای اینترنتی، خبری و وبلاگ استفاده میگردد که قابلیتهای مختلفی دارد. با سایت فربا همراه باشید تا شما را با اهمیت این سیستم مدیریت محتوا و کاربردهای مختلف آن آشنا سازیم.
تعریف دروپال (drupal)
دروپال نوعی سیستم مدیریت محتوای متن باز است که به صورت رایگان در دسترس بوده و از آن برای ایجاد وبسایت های مختلف فروشگاههای اینترنتی، الکترونیکی و فهرست راهنمای آنلاین استفاده میشود. معمولاً توسعه دهندگان، آژانسها و بازاریابان به دنبال استفاده از این سیستم مدیریت محتوای پرکاربرد هستند، چراکه میتوانند از این طریق هر نوع محتوای دیجیتال را به راحتی مدیریت کنند.
این سیستم قابل تنظیم بوده و مزایای بسیاری به همراه دارد. از دروپال برای ایجاد وبسایت های ساده و پیچیده استفاده میشود. از ویژگیهای برتر این سیستم میتوان به وجود قابلیتهایی مانند امکان مدیریت منو و آدرس، زمان بندی محتوا، مدیریت پروفایل ها، مدیریت لاگ و نیز بهینه سازی موتور جستجو استفاده کرد. شما میتوانید با استفاده از ابزارهای این سیستم، به راحتی نسبت به ویرایش، تألیف و یا حتی انتشار محتوا اقدام کنید.
مزایای دروپال
شاید برای شما نیز جالب باشد که استفاده از این نوع سیستم محتوایی جدید متن باز، چه مزایایی به همراه دارد. بهتر است بدانید که drupal امکان دسترسی به چند کاربر را به طور هم زمان به دست میدهد که این امر برای تمامی سازمانها و بازارهای بزرگ یک مزیت فوق العاده به شمار میرود.
علاوهبراین، دروپال به راحتی سایتهای چندزبانه را مدیریت کرده و انعطافپذیری بالایی دارد تا جایی که تمامی نویسندگان و ویراستاران بدون آشنایی به قوانین کد نویسی میتوانند از آن برای مدیریت محتوا استفاده کنند. یکی از مزایای اصلی این سیستم، آسان کاربر بودن آن است. این امر باعث افزایش سرعت بارگیری محتوا گردیده و نیز به افزایش رتبه سئوی سایت کمک میکند.
از دیگر مزایای دروپال عبارتند از:
- داشتن ظاهری جذاب با فیلدهای جدید
- امکان ادغام با API های مختلف
- انعطافپذیر بودن و داشتن مقیاس پذیری بالا
- داشتن امنیت پیشرفته
- امکان ارسال محتوای طبقه بندی شده
- ریسپانسیو بودن
- امکان پشتیبانی از زبانهای مختلف به خصوص زبان فارسی
- متن باز بودن آن
- داشتن قالبهای زیبا و متنوع
کاربردهای دروپال
از سیستم دروپال میتوان در موارد مختلف استفاده کرد. تمامی افرادی که در صنایع مختلف مانند غذا و نوشیدنی، سرگرمی، مالی، فناوری، دولت، رسانه، تحصیلات عالی، سازمانی، غیردولتی و غیرانتفاعی، خرده فروشی، مواد شیمیایی و حتی مسافرتی فعالیت میکنند، میتوانند از این سیستم برای ایجاد وبسایت های مختلف استفاده کنند.
drupal برای وبسایت هایی مانند سایتهای تجاری و یا شخصی، بهترین سیستم متن باز جهت مدیریت فایل های کلاینت به شمار میرود. شما میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را با استفاده از این سیستم ایجاد کرده و از تمامی قابلیتهای آن برای عملکرد بهتر استفاده کنید. وبسایت های خبری دروپال را میتوان بهترین نوع وبسایت برای منابع خبری دانست که امکان اولویت بندی پستهای مختلف نیز در آن وجود دارد.
با استفاده از این سیستم میتوانید به راحتی یک شبکه وبلاگ نویسی ایجاد کنید. همچنین امکان ایجاد یک تالار گفتگو یا انجمن را به دست میدهد. اما فراموش نکنید که فعلاً اشتراک گذاری ویدیو از این طریق انجام میشود. پلتفرمهای تجارت الکترونیک با استفاده از دروپال، بهترین وبسایت ها را ایجاد کرده و از این طریق به جذب مشتری و فروش بالاتر اقدام میکنند.
از دیگر کاربردهای آن میتوان به ایجاد پلتفرمهای زیر اشاره کرد:
- شبکههای اجتماعی
- پورتالها
- منابع دایرکتوری
- انواع سایتهای فروشگاهی
معایب دروپال
تا این بخش از مقاله شما را با مزایا و کاربردهای مختلف drupal آشنا ساختیم. با این حال این سیستم نیز درکنار مزیتهای خود، دارای معایبی میباشد. از مهمترین معایب آن میتوان به عدم وجود سیستم پشتیبانی اختصاصی اشاره کرد که در بسیاری از موارد باعث بروز مشکلات بسیاری میگردد.
علاوه بر این، دروپال نسبت به دیگر سیستمهای محتوایی دارای طرحهای از پیش آماده شده با کیفیت کمتری میباشد. همچنین، برای اینکه بتوانید از آن برای ایجاد وبسایت های مختلف استفاده کنید، نیاز به سیستم قدرتمندی خواهید داشت.
اگر میخواهید بیشتر در ارتباط با رقابت تنگاتنگ این سیستم مدیریت محتوایی با وردپرس بدانید، پست 5 تفاوت اصلی بین وردپرس و دارپال را مطالعه کنید.
سخن پایانی
دروپال نوعی سیستم محتوایی متن باز است که از آن برای ایجاد وبسایت های مختلف خبری، الکترونیکی، وبلاگ و غیره استفاده میشود. این نوع سیستم نیازمند هاستینگ بسیار قوی است چرا که امکانات و قابلیتهای مختلفی را برای توسعه دهنده به دست میدهد. سایت فریا در این مقاله سعی کرده است شما را با کاربردها و ویژگیها، مزایا و حتی معایب این سیستم آشنا سازد تا قبل از استفاده از آن به خوبی اطلاعات لازم را بدست آورید. سایت فریا را میتوان از معتبر ترین ارائه دهنده انواع پشتیبانی وبسایت های وردپرس به منظور عملکرد صحیح آن دانست.